Akce 2022 - 2023

Událo se v letech 2022 - 2023

Akce 2022

  24. 04. 2022

JARNÍ KONCERT, JISTEBNÍK

Měli jsme štěstí, a Jarní koncert už proběhl bez komplikací, spojených s omezeními v důsledku pandemie. Dokonce jsme si stihli zajistit i krásnou aktuální úvodní fotku, za kterou vděčíme panu fotografovi Janovi Lipinovi.

  28. 05. 2022

FESTIVAL DECHOVÝCH HUDEB PŘÍBOR

Příjemný jarní den jsme si užili v Příboře ve společnosti místního Lašského dechového orchestru, a jejich hosta Dechové hudby města Levoča. Dopolední program začal pochodem na náměstí, kam se přišlo podívat docela pěkné množství posluchačů. Dále program pokračoval po obědě v amfiteátru koncerty jednotlivých účastníků.

  11. 06. 2022

DEN OBCE JISTEBNÍK

Kromě tradičního koncertního vystoupení na jistebnickém hřišti jsme letos na Dni obce Jistebník dostali příležitost jak k prezentaci našeho spolku, tak také k náboru nových členů z řad dětí, pro něž jsme připravili několik zájmových aktivit s hudebním zaměřením.

  24. 06. 2022

MŠ JISTEBNÍK

V letošním roce se nám podařilo navázat dobré vztahy s místní mateřskou školou. Díky tomu jsme byli přizvání v menší obsadě, abychom hudebně doprovodili loučení předškoláků s MŠ.

  06. - 07. 08. 2022

FESTIVAL SLUPCA, PL

Po dlouhé době jsme dostali příležitost vyjet za hranice naší republiky k polským sousedům. Vyrazili jsme autobusem, a spali v tělocvičně, takže jsme měli možnost zavzpomínali na staré dobré časy, kdy jsme takto vyráželi do světa i několikrát do roka. Taková tělocvična má totiž své kouzlo. Kolektiv tráví čas společně, nehledě na věk nebo profesi. A je nám fajn.

  11. – 14. 08. 2022

SOUSTŘEDĚNÍ FULNEK – JERLOCHOVICE

  17. 09. 2022

ŠTRAMBERSKÝ (Š)KRPÁL

Jakousi záhadou se nám podařilo obhájit první místo v pochodu do kopce z předchozího ročníku, a putovní trofej štramberský krpál jsme si vezli zpět do Jistebníku. Máme takové podezření, že jsme nebyli nejlepší, ale chtěli si pojistit naši účast pro další ročník, čehož si ovšem velmi ceníme a rádi se opět zúčastníme.

  19. 11. 2022

VÝSADBA OVOCNÉHO SADU, OBEC JISTEBNÍK

Povedená loňská akce výsadby ovocného sadu se nám letos nešťastně potkala s termínem Svatomartinského koncertu. Proto účast z naší strany nebyla tak hojná jako v předchozím roce, ale snažili jsme se zúčastnit alespoň v rámci těchto omezených možností.

  19. 11. 2022

SVATOMARTINSKÝ KONCERT

Konečně jsme se dočkali doby, kdy nás nemusí trápit žádná nařízení nebo omezení, a mohli jsme si Svatomartinský koncert užít se vším všudy. Skvělá vína zajistila Vinotéka u Francka z Polanky, koktejly umíchal Barman Mario, jídlo a další občerstvení připravila Restaurace Horní dvůr, a o taneční zábavu bylo skvěle postaráno swingovým orchestrem Gangsters Orchestra.

Akce 2023

  18. 03. 2023

VÝROČNÍ ČLENSKÁ SCHŮZE

V březnu jsme se setkali se členy orchestru, a jejich rodinnými příslušníky, na Výroční členské schůzi, abychom si společně zrekapitulovali uplynulý rok, a seznámili se s rozpočtem a plány na rok následující. Po oficiální části jsme si dali něco dobrého, a u sklenky piva, či vína jsme spolu strávili příjemný podvečer.

  23. 04. 2023

JARNÍ KONCERT JISTEBNÍK

Tradiční Jarní koncert oživil poklidné nedělní odpoledne v Jistebníku.

  10. 06. 2023

OBECNÍ SLAVNOST

Na Obecní slavnosti jsme měli své místo v odpoledním programu. Počasí pořadatele napínalo, ale nakonec jsme v takřka letním dni zahráli posluchačům náš připravený program. Začali jsme poklidnou skladbou Amen, abychom vzápětí za pěveckého doprovodu naší skvělé zpěvačky Petry Němcové rozproudili dav skladbou Babičko, nauč mě Charleston. Posluchačům jsme zahráli mimo jiné také soundtrack ze seriálu Hra o trůny, nebo rockovou skladbu Highway to Hell. V rámci programu pro děti jsme si i letos připravili na hřišti stánek s hudebními nástroji, a soutěže za sladké odměny.

  12. 08. - 13. 08. 2023

ZÁJEZD SLUPCE, POLSKO

Stejně jako v loňském roce jsme i letos rádi přijali pozvánku od polských sousedů z města Slupce, a zúčastnili jsme se jejich srpnového festivalu. Počasí vyšlo nádherně, a vystoupení naše, i ostatních orchestrů jsme si moc užili. Pořadatelský orchestr byl navíc velmi přátelský, a večer jsme strávili společnou zábavou.

Na zpáteční cestě jsme si udělali zastávku ve městě Lodž, kde jsme si po své ose prošli centrum města, a na závěr se setkali u obchodního centra Manufaktura, které je velmi zajímavě vymyšleno, a stojí za vidění.

  18. 08. 2023

SVATBA ZDENI A TERKY HALATOVÝCH

Za nádherného srpnového dne spojili své osudy Zdeňa Halata a Terezka. Samozřejmě jsme u takové události nemohli chybět, a ochudit Zdeňu s Terkou o naši hudbu. Přejeme spoustu šťastných chvil.

  17. – 20. 08. 2023

SOUSTŘEDĚNÍ, ATC JERLOCHOVICE

V srpnu jsme již tradičně strávili prodloužený víkend soustředěním se na nácvik v Autokempu v Jerlochovicích u Fulneku. Ubytováním ve starších dřevěných chatkách a společným stravováním v jídelně jsme si připomněli chvíle na dětských táborech, ale na rozdíl od dětského tábora, jsme si po dlouhých dopoledních a odpoledních zkouškách mohli čas zpříjemnit nikoli koupáním v ledovém potoce, ale relaxací v bazénu s protiproudem. Volné chvíle jsme věnovali také společenským hrám, zpívání s kytarou, nebo opékání buřtů na ohni.

  16. 09. 2023

GRILOVAČKA

Abychom našim členům poděkovali za celoroční práci v orchestru, uspořádali jsme pro členy a jejich rodiny grilovačku v prostorách jistebnické myslivny. Jsme moc rádi, že nám Myslivecké sdružení Jistebník umožnilo využít své prostory pro tuto příležitost, a společně strávené chvíle bez povinnosti koncertování jsme si opět užili na maximum.

  18. 11. 2023

SVATOMARTINSKÝ KONCERT

V listopadu nás čekal tradiční Svatomartinský koncert s ochutnávkou vína Vinotéky U Francka, a také občerstvením od Restaurace Horní dvůr a barmana Maria.

Repertoár koncertu byl opět různorodý, od poklidných skladeb, doprovázených sympatickým hlasem zpěvačky Petry Němcové, přes sólovou skladbu pro tubu se sólistou Martinem Weidingerem, až k Jaru, Ponocnému a Hospodské rvačce Ladových vesnických obrázků, kde posluchače čekalo velké překvapení, a snad i pobavení.

Koncertem provázela moderátorka Mgr. Ing. Iva Poláková, která byla vítaným oživením moderátorského postu.

  17. 12. 2023

ADVENTNÍ KONCERT

Na závěr roku jsme se rozhodli uvést novinku, Adventní koncert v Kostele sv. Petra a Pavla v Jistebníku. V mrazivém zimním dni jsme se setkali s posluchači u vánočně laděného hudebního programu, a myslíme si, že to byla povedená akce, kterou bychom rádi zopakovali i v roce následujícím.

Nahoru